woensdag 28 september 2011

Geslaagde fair en Appelplukdag

Even een dagje zonder plukkers, daarom geen kannen koffie en thee vandaag, dus de hoogste tijd om verslag te doen van twee supergeslaagde evenementen: de fair en de appelplukdag!

 
Fair
De allereerste fair ‘In de Schapenweide’ vond plaats op zaterdag 10 september en Tante Ageeth was erbij. Die zaterdag liet het weer zich van zijn beste kant zien en werd het zelfs een heerlijke warme nazomerdag. Dat heeft er vast aan bijgedragen dat vele bezoekers de weg naar de Schapenweide wisten te vinden.

Veel bezoekers
Gelijk in de ochtend was het al gezellig druk en dat bleef de hele dag zo. Maar liefst 500 volwassen en nog een heleboel kinderen hebben de fair bezocht en heel wat bezoekers hebben onze overheerlijke appel- en appel/perensap geproefd! Zo gingen er ook heel wat pakken sap over de toonbank. Daarnaast vond ook de pruimenjam van eigen oogst van Tante Ageeth gretig aftrek.

Een geslaagd evenement, dat vraagt om een vervolg. Volgend jaar is Tante Ageeth weer graag van de partij!

Appelplukdag
Een week later, op zaterdag 17 september was het tijd voor de jaarlijkse Appelplukdag van Nederland Bloeit, waar Fruitbedrijf Vilier en Tante Ageeth voor het eerst aan mee deden. En ook deze dag liet het weer zich van zijn beste kant zien en bleven de voorspelde buien uit tot in de avond.

Publiciteit
De landelijke Appelplukdag krijgt veel publiciteit in de media. Er stond een artikel in De Gelderlander – waarin helaas stond dat Fruitbedrijf Vilier in Heteren zit – in De Betuwe en het Gemeente Nieuws met foto van de hand van Tante Ageeth. Verder was het zaterdag de hele dag op radio Gelderland en op diverse landelijke radiostations.

Bij ons 
Veel vrienden, buren en bekenden, maar ook veel onbekenden brachten een bezoekje aan de boomgaarden van Fruitbedrijf Vilier. Ze plukten gretig tassen vol sappige Elstar appels en overheerlijke stoofperen, streken neer op ons gelegenheidsterras met koffie en appeltaart en maakten een ritje in onze pluktrein door de boomgaard. Dat laatste viel vooral bij de kinderen in de smaak, maar ook de volwassenen namen graag plaats in een van de grote plukbakken om de boomgaard eens op een andere manier te bekijken. Ook de schildertafel – waar kinderen zelf een doekje konden beschilderen – was de hele dag door omringd door creatievelingen.

Succes 
Voor Fruitbedrijf Vilier en Tante Ageeth was deze eerste Appelplukdag een groot succes! Maar ook een reactie van een bezoeker spreekt voor zich:

‘Wat was het leuk afgelopen zaterdag. De jongens hebben het er nog steeds over en namen gister vol trots zelfgeplukte appels mee naar school. De halve straat eet hier trouwens appels die wij geplukt hebben en krijg veel enthousiaste reacties.’  - Mirjam

Wat willen we nog meer? Volgend jaar weer een Appelplukdag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten