vrijdag 16 september 2011

Appelplukdag op de fiets

Het is bijna zover - na een succesvolle fair, maar daarover later meer - vindt morgen de Appelplukdag plaats. We hebben al lekker veel publiciteit gekregen in de regionale bladen, zie hier de online versie De Rhenense Betuwse Courant en De Betuwe. En afgelopen zaterdag stond er zelfs een bericht in De Gelderlander. Wel een beetje jammer dat er een verkeerde plaatsnaambij Fruitbedrijf Vilier stond... Maar gelukkig is er in de rubriek goed/fout al een rectificatie geweest.

Fietsen langs Waal en wielen
Niet alleen bij ons is het Appelplukdag, er zijn meer activiteiten die dag bij de andere bedrijven die langs onze fietsroute zitten. Een superdag dus op de fietsroute: Fietsen langs Waal en wielen te rijden. De route is natuurlijk bij alle deelnemende bedrijven te verkrijgen! En op verzoek kan Tante Ageeth ook een pdf naar je mailen. Stuur daarvoor een mail naar: fruitbedrijfvilier@kpnmail.nl

Ter promotie van onze mooie fietsroute heeft Streekwijzer nog het volgende persbericht rondgestuurd:

Appelplukdag en streekproductenroutes: extra leuk op de fiets

Nog meer activiteiten op de bedrijven langs de streekproductenroutes in het Rivierenland Op 17 september is het weer Nationaal Appelplukdag. Veel fruitteeltbedrijven ontvangen dan bezoekers die zelf het fruit mogen plukken. Vaak zijn er ook nog extra activiteiten georganiseerd. Op zich al een hele belevenis, maar nog leuker is het om op verschillende bedrijven de sfeer te proeven. Dat kan! In het Rivierenland zijn 6 streekproductenroutes uitgezet die langs verschillende bedrijven voeren, die tijdens de appelplukdag extra de moeite waard zijn. De routes zijn te downloaden op www.weekvandesmaak.nl onder “Streekproductenroutes”.

Zo is er de Streekproductenroute “Fietsen langs Waal en wielen”(39 km): Vanuit Landwinkel de Zandroos te Afferden (kijk voor het uitgebreide programma op http://www.zandroos.nl/) loopt deze route onderlangs de Waal tot het pontje bij Beuningen, waar men over wordt gezet naar de overkant. De route loopt dan langs Landwinkel de Grote Doorn, (www.degrotedoorn.nl) waar een lekker geitenkaas of ander geitenproduct geproefd kan worden. Vervolgens fietst men bovenlangs de Waal richting Dodewaard, waar Tante Ageeth van Fruitbedrijf Vilier http://www.tanteageeth.blogspot.com/) al wacht op de komst van de fietser, die even de benen kan strekken in de fruittuin en een ronde met de pluktrein
kan maken. Nadat alle lekkernijen bij Tante Ageeth zijn geproefd kan de tocht worden vervolgd richting het Nationaal Fruitpark(www.fruitpark.nl) in Ochten, waar Floor Peters alle vragen rond de fruitteelt kan beantwoorden. Er is ook een terras waar men nog even kan uitrusten alvorens met het pontje de rivier over te steken naar de andere kant en terug te fietsen naar het begin van de tocht, Landwinkel de Zandroos in Afferden.

Proef de Smaak van het Landschap
De streekproductenroutes zijn ontwikkeld als onderdeel van het project De Smaak van het landschap. Dit project is een initiatief van de Stichting Streekeigen Producten Nederland. Aan het project hebben meer dan 40 bedrijven deel genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten