zaterdag 25 april 2015

Dodewaard is Bogendorp!

Vanaf 27 april, Koningsdag, tot 15 mei is Dodewaard Bogendorp. Een keer in de 5 jaar worden er enorme hoge bogen gebouwd door alle buurten in ons dorp. Deze traditie gaat al terug tot een bezoek van Wilhelmina ooit aan Dodewaard. Via deze link http://oranjeverenigingdodewaard.nl/bogenbouw/ is meer te lezen over de historie van de bogenbouw. 

Er is een route van ca. 17 km uitgezet langs maar liefst 17 bogen, die je kunt rijden met fiets of auto. Echt een bezienswaardigheid! 

De route loopt vlak bij ons langs! Op Koningsdag 27 april en zondag 3 mei hebben we terras bij ons achter (en bij minder mooi weer ook binnen in onze authentieke schuur). Dus kom voor een leuk uitje naar Dodewaard! En voor koffie, thee, appeltaart en appelsap van eigen oogst naar onze boomgaard aan de Groenestraat 6. Als kers op de taart: de perenbomen staan al prachtig in bloei!

Mochten we andere dagen ook 'open' zijn, dan zetten we ons krijtbord aan de straat.
Wil je met een groep een andere dag de bogenroute rijden en een koffiestop bij ons inplannen? Informeer dan even bij ons naar de mogelijkheden!

We hopen jullie komende tijd in Dodewaard te treffen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten