woensdag 18 maart 2015

Schoolklas in de boomgaard


Dinsdag 10 maart mochten we groep 3/4/5 van een basisschool uit Elden, Arnhem verwelkomen in de boomgaard voor een les op de boerderij. Een weekje eerder had de juf van deze gecombineerde klas het bezoek via Boerderij-educatie Rivierenland gereserveerd.

En wat hebben we allemaal geboft: het was een prachtige lentedag!! Geen straf om het schoollokaal voor een keer te verruilen voor een boomgaard. Na de groep en - niet te vergeten - de begeleidende ouders welkom te hebben geheten, hebben we een rondje door de boomgaard gemaakt. De kids konden even heerlijk rennen en tussendoor ook leren over de aanplant van fruitbomen en bedruppelen en beregenen. Aangezien het snoeitijd is, hebben we ook een tijdje stilgestaan bij de mannen die de Elstar bomen aan het snoeien waren. 

Na de appelsap drinkpauze zijn de kinderen in groepjes zelf aan de slag gegaan. In groepjes van 5 hadden de kinderen 5 verschillende opdrachten te vervullen. Het was fijn dat er voldoende ouders meegekomen waren om de groepjes te begeleiden! 

Voordat we de kinderen weer konden uitzwaaien werd er nog een groepsfoto gemaakt. We hebben genoten van het jeugdige bezoek!

Ook met je klas op bezoek bij de boer? Kijk op de site van Boerderij-educatie Rivierenland voor alle educatie boerderijen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten