zondag 30 maart 2014

Volop in beweging... achter de schermen


Hier op het blog is niet veel gebeurd de laatste tijd… maar Tante Ageeth en Fruitbedrijf Vilier zijn achter de schermen volop in beweging.

Snoei
Alle bomen worden in de winter altijd stuk voor stuk gesnoeid. Met de hoogwerker er langs voor de toppen en daarna te voet erlangs om de rest van de boom ponder handen te nemen. De snoei neemt elk jaar zo’n drie maanden in beslag.

Nieuwe schuur
Wel een heel bijzonder project deze winter: Fruitbedrijf Vilier bouwt een grote, nieuwe schuur! Eerst moesten er heel wat perenbomen het veld ruimen, daarna werd de grond gelijk gemaakt en kon de fundering en de vloer worden gestort. Inmiddels zijn de spanten gezet, de muren gemetseld, is een deel van de wanden geplaatst en zit het dak erop. Het grote werk is ver klaar, nu vooral nog afwerken en we hebben er een mooie ruimte bij. 
Leuk ook dat straks al het materieel dat nu in ons achterhuis (ook wel deel genoemd) naar de nieuwe schuur gaat en dat Tante Ageeth de beschikking krijgt over het achterhuis. Wat een ruimte, wat kunnen we daar allemaal wel niet mee doen….

Educatieboerderij
Fruitbedrijf Vilier heeft zich aangesloten bij het nieuwe initiatief: Boerderij-educatie Rivierenland en wordt educatieboerderij. Om straks basisschoolleerlingen een leuke en leerzame les te kunnen bieden, moesten we eerst zelf de schoolbanken in. Nou ja de schoolbanken… tijdens vier educatieve en ook gezellige bijeenkomsten hebben we veel geleerd. Over het initiatief zelf, veiligheid en belevend leren. Bovendien mochten we bij een collega-boerin meekijken toen zij een schoolklas ontving.  

Basisschoolklassen kunnen zich vanaf 7 april aanmelden om les te krijgen op ons fruitbedrijf. Belevend leren is het motto! Kijk voor meer informatie op: www.boerderijeducatierivierenland.nl en volg ons het op facebook: www.facebook.com/BoerderijeducatieRivierenland

High tea in de boomgaard
De eerste maanden van het jaar hebben al weer aardig wat groepjes gebruik gemaakt van een High tea workshop of een high tea die door Tante Ageeth was klaargemaakt. Altijd hele gezellige middagen. En nu de fruitbomen al zo vroeg in bloei komen door het hele vroege voorjaar kijken Mieke van BlossoM events en Tante Ageeth uit naar een Blossom Tea. Een door ons verzorgde High tea tussen de bloesem op zondag 13 april vanaf 14.00 uur op Fruitbedrijf Vilier. maandag 21 april, tweede PaasdagGeen opmerkingen:

Een reactie posten