woensdag 23 oktober 2013

Een geweldige plukdag

 
Nu de appel- en perenoogst van 2013 zijn einde nadert, is het hoogtijd eens verslag te doen van de Appelplukdag. Wat was het weer leuk, zaterdag 28 september 2013, de landelijke Appelplukdag!  Dit jaar wisten nog veel meer mensen dan voorgaande jaren de weg naar onze boomgaard te vinden om zelf appeltjes te komen plukken. Naast familie, vrienden en bekenden waren er ook veel nieuwe gezichten.

We boften ook met het schitterende weer. Daardoor bleven de mensen ook langer 'hangen'. Het meubilair van het terras onder de open loods verdween langzaam maar zeker naar buiten in het zonnetje. Daar genoten de bezoekers van koffie, thee, sap en appeltaart. Helaas waren we rond half 3 door de taarten heen, waardoor we wat mensen moesten teleurstellen.

De appelpluktrein heeft de hele dag door gereden en zat telkens vol met nieuwsgierige kinderen en hun ouders en grootouders. B(r)oer Theo verzorgde de rondrit en hield geregeld even stil om te vertellen over de teelt van appels en peren.

Voor het eerst hadden we ook een springkussen neergezet en deze was erg in trek. Oma Conny was er ook weer en zij bemande weer de schildertafel. Leek het 's morgens nog wat rustig, 's middags kon ze de stroom kinderen die een schilderijtje kwamen maken bijna niet meer bijhouden. alle schilderdoekjes die voor handen waren, zijn opgegaan.

Nieuw dit jaar was ons kraampje met jams, frambozen, pompoenen en kalebassen. We verkochten die spulletjes andere jaren ook wel, maar hadden nog niet eerder zo'n leuk kraampje. Schoonzus Ria die elk jaar komt helpen de geplukt appels af te wegen, brengt ook altijd haar pompoenen en kalebassen mee en nu ook de kraam.

Vriendin Mieke van BlossoM events was er ook weer bij en zwaaide de scepter over de koffie, thee en appeltaart hoek. Zij heeft zich de laatste tijd vooral toegelegd op buiten kookfeesten en aan het einde van de appelplukdag kwam er nog een vriendengroep voor een workshop in onze boomgaard. Omdat Mieke altijd op verschillende locaties workshops geeft vervoert ze haar spulletjes in een superleuke, gepimpte caravan en deze was ook in de boomgaard te vinden.

Een fotograaf van de Gelderlander kwam foto's maken en een journaliste belde voor wat informatie. En zo stond er de maandag erna een foto van een halve pagina in de krant. Heel leuk!

We hebben veel mensen gesproken, maar natuurlijk lang niet iedereen. De reacties waren heel erg leuk. Het is een heel geregel zo'n dag midden in de pluktijd, maar wat hebben we genoten! We kijken alweer uit naar volgend jaar!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten