woensdag 3 april 2013

Van alles wat!

Wat zijn er al weer leuke en gezellige activiteiten geweest in de keuken van Tante Ageeth. Zo waren er High tea workshops, een Workshop Groente Geheimen en kwam er een groepje dames genieten van een hightea die Tante Ageeth had klaargemaakt.

Ter voorbereiding van Sinterklaasavond
Zaterdagochtend 8 december heerste er een gezellige drukte in de boerenkeuken van Tante Ageeth. Moeder, 4 dochters en 2 schoondochters arriveerden rond 9.30 uur. Na een kopje koffie of thee gingen ze aan de slag met de recepten van Tante Ageeth. En voor we het wisten kwamen de lekkerste geuren uit de oven.

Nadat alle gerechtjes gereed waren, schoven de dames aan de keukentafel om hun eigen bereide hightea als lunch te nuttigen. Ze hadden een drukke dag gepland, want 's middags gingen ze nog een kerstkrans maken in Ochten en 's avonds stond Sinterklaasavond met de hele familie op het programma. Ik weet niet hoe de rest van de dag is verlopen, maar de workshop hier was in elk geval een succes!Als bedankje
Op zaterdag 12 januari 'smiddags was de keukentafel gezellig gedekt voor een uitgebreide hightea voor 7 gezellige dames. Tante Ageeth had alles klaargemaakt. De dames kregen de hightea aangeboden van de eigenaresse van Kinderwinkel Haasje Over hier in Dodewaard, omdat ze zo geweldig hadden geholpen met de opendag afgelopen najaar.

Zo grappig hoe mensen bij Tante Ageeth terecht komen. Deze dame, die hemelsbreed maar een paar kilometer verderop woont en haar kinderkledingwinkel heeft, had via via van iemand uit Amersfoort gehoord over Tante Ageeth! Leuk!

Het was sowieso een gezellig stel dames bij elkaar en ze hadden veel interesse in het wel en wee van ons fruitbedrijf. Tante Ageeth heeft veel vertelt en vragen beantwoord, maar de dames ook nog een tijd rustig - nouja rustig - laten genieten van hun tea time samen.Oude bekenden
Een weekje later op zaterdagmiddag 19 januari kwam er een groepje oude bekenden. Deze 5 dames, moeder, 3 dochters en schoondochter, hadden verleden jaar de High tea workshop gedaan en kwamen nu voor de Workshop Groente Geheimen.

Ze waren heel nieuwsgierig naar Lianne, die ze vorig jaar als hele kleine baby hadden gezien. En voor ze aan tafel gingen heeft Lianne dan ook nog even de show gesteeld. Tante Ageeth vond het reuze gezellig en Lianne ook. Maar ook de dames hadden weer een leuke middag met als afsluiting een heerlijk zelfbereid maal.

Dit stond op het menu: bladerdeegrondjes met koolrabi, peer en geitenkaas, soepje van knolselderij en paddestoelen, spruitjes in appelcider, winterse salade, gevulde paddestoelen met kruiden en als toe was er appel/perencrumble met zelfgemaakte vanille saus. Mmmm, het water loopt me nu alweer in de mond...

 

Drie generaties
Zondag 17 maart in de middag waren er 3 generaties aan het kokkerellen in de keuken van Tante Ageeth. Oma, 2 dochters, 2 schoondochters en 2 kleindochters. De workshop was als verrassing voor (o)ma geregeld door 1 van de dochters die een folder van Tante Ageeth bij haar moeder had gezien! Het toeval wilde ook nog dat een van de dochters bij fruitboer Toon in de klas heeft gezeten op de lagere school en de andere dochter bij een van zijn broers. Wat is de wereld toch klein!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen