maandag 4 maart 2013

Verslag Appelplukdag 2012
Wat was het weer een geweldige dag, zaterdag 22 september, de nationale appelplukdag! Heerlijk weer, mooie rode Elstar appels rijp om geplukt te worden, veel appeltaarten gebakken, hulptroepen ingeschakeld en natuurlijk al die gezellige mensen die de moeite hebben genomen om naar onze boomgaard te komen!

Zelf plukken
Van 10.00 tot 17.00 uur hadden we onze boomgaard aan de Groenestraat 6 in Dodewaard opengesteld om zelf die heerlijke frisse, nieuwe Elstars te komen plukken! Onder onze open loods was het gelegenheidsterras ingericht. Daar was ook weer de schildertafel te vinden, waar oma Conny met de kinderen schilderijtjes maakte.

Frambozen, appels en peren
Jessica van Maanen van de Kleinfruitboerderij was aanwezig met een kraam met verse frambozen en allerlei producten van frambozen. Een goede aanvulling op ons eigen assortiment van appelsap, appel/perensap, jams en chutneys. En natuurlijk waren er ook Conference (hand)peren en Gieser Wildeman stoofperen te koop.

Pluktrein
De appelpluktrein reed door de boomgaard. Dat waren niet zomaar ritjes, maar Theo Vilier, een van de broers van fruitboer Toon, hield onderweg een informatief verhaal. Leuk was dat er 's morgens ook nog plukkers in de boomgaard bezig waren met het plukken van Elstar. Zo konden de bezoekers zien hoe het plukken gaat. Er waren zowel plukkers met een pluktrein aan het werk als met de hoogwerker. Met die hoogwerker, ook wel plukstelling genoemd, worden appels uit de toppen geplukt.

Wij hebben weer genoten van de Appelplukdag en kijken alweer uit naar de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten