maandag 8 augustus 2011

Workshop op locatie (1)

Net voor de vakantie van Tante Ageeth waren er op 2 verschillende locaties 2 verschillende workshops.

Vrijdag 24 juni verzorgde Mieke van BlossoM events een workshop Groente Geheimen voor maar liefst 26 personen van een consultancy bureau. En Tante Ageeth hielp een handje mee! De jonge consultants uit Amsterdam hadden een goed gevuld programma dat in het teken stond van 'Back to basics'. Daar hoorde natuurlijk ook een eigen potje koken bij.
  
Restaurantkeuken
Bij Bistro de Rotonde in Vorden hadden we de gehele bovenverdieping tot onze beschikking inclusief een professionele open restaurant keuken. Super! Nadat Mieke uitleg over de diverse groentes en kruiden had gegeven, werden er tweetallen gevormd en gingen alle 26 mannen en vrouwen aan de slag.

Het menu 
Zo werden de tuinbonen gedopt, geblancheerd en gevijzeld voor een bijzondere tapenade. Voor de vleesliefhebbers was varkensfilet met een kruidenkorst en de visliefhebbers maakten een zalmfilet met verse kruiden. Verder was er onder meer een heerlijke andijvietaart en een quiche met postelein. Als dessert stond verse vanillevla met een laagje rabarber en slagroom op het menu.

Resultaat
Het was een drukte van belang in dat Vordense restaurant, maar met een prima resultaat. Zo'n zelfbereidde maaltijd smaakt ook altijd erg goed. En natuurlijk gingen de deelnemers naar huis met alle recepten, zodat ze ze thuis ook nog eens kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten