zaterdag 23 augustus 2014

Oogsten, Fair en Appelplukdag

September belooft weer een drukke maand te worden! Appels en peren oogsten, op de Fair in de Schapenweide staan die Tante Ageeth mede organiseert én de landelijke Appelplukdag! En natuurlijk nog wat workshops tussendoor. 


De oogst
Komende week al - nog in augustus dus - starten we met het plukken van Conference peren en de eerste ronde Elstar. Elstar worden namelijk niet in 1 keer geplukt, maar in 2 of 3 rondes. We plukken telkens de mooie rode appels eraf en wachten dan tot de rest ook mooi rood gekleurd is om die dan weer te plukken. In de laatste ronde worden alle bleekscheetjes ook meegenomen en deze vinden meestal de weg naar ons sap of leveren we als industriefruit voor sap, jam, stroop en appelmoes bijvoorbeeld. Alle pluktreinen staan al paraat om te starten en ook de plukkers staan in de startblokken, want al die appels en peren worden stuk voor stuk met de hand geplukt!


De fair
Natuurlijk staat Tante Ageeth ook dit jaar weer op de Fair in de Schapenweide met ons sap, huisgemaakte jam en chutney, knapperige appelchips en dit jaar voor het eerst: Betuwse wijn. Wijn van Wijnmakerij de Betuwe, die alleen maar echte Betuwse pruimen, appels, kersen, appels en peren gebruikt voor zijn wijnen.
Tante Ageeth zit in de organisatie van de fair en we zijn al sinds dit voorjaar druk aan het regelen. Best veel werk, maar heel gezellig om te doen met een leuke club mensen! Op 6 september is het zo ver: wij hebben er zin in!!!
Zaterdag 6 september, Fair in de Schapenweide, Kalkestraat 54, Dodewaard
1 euro entree voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee


De appelplukdag
Zaterdag 13 september kan iedereen die dat leuk vindt appels bij ons komen plukken, want Fruitbedrijf Vilier doet weer mee met de landelijke Appelplukdag. Zo leuk om al die mensen op ons erf en in de bongerd te zien! B(r)oer Theo geeft natuurlijk weer rondleidingen met de appelpluktrein, kleinfruitboerin Jessica, schoonzussen Ria of Christine wegen alle geplukte appels en schenken lekkere koffie en oma Conny leidt de schildertafel. Ook hebben we weer een kraampje met lekkers voor thuis, waarmee Jessica en tante Ageeth ook op de fair staan.
Zaterdag 13 september, Appelplukdag op Fruitbedrijf Vilier, Groenestraat 6, Dodewaard
gratis entree, je betaalt alleen voor de zelfgeplukte appels





Geen opmerkingen:

Een reactie posten