woensdag 15 juni 2011

Drie vrijgezellenfeestjes op rij

De afgelopen zaterdagen was het bij Tante Ageeth heel gezellig met maar liefst drie vrijgezellenfeestjes op rij. Jessica, Anne-Rieke en Jojanneke werden door hun vriendinnen verrast op een leuke middag bij Tante Ageeth.

Jessica
De dag van Jessica
Zaterdag 21 mei was het de dag van Jessica, die komende vrijdag
17 juni haar ja-woord zal geven. 13 meiden waren van de partij. Iedereen had wat meegebracht van lekkere worteltaart en bijzondere theesoorten tot overheerlijke mini sandwiches en heerlijke borrelhapjes. We zijn niets te kort gekomen.

De meiden hadden een schilderworkshop geregeld waarbij we allemaal mochten mee schilderen aan een groot doek voor de toekomstige bruid. Jessica mocht zelf het thema kiezen. Aangezien Jessica net als Tante Ageeth op een fruitbedrijf woont, werd het: fruit. Bij Jessica op de Kleinfruit Boerderij kweken ze frambozen en rode bessen, kijk ook op www.kleinfruitboerderij.nl.

 Voor je je kunsten mocht vertonen op het grote doek hebben we allemaal eerst een kleine proefversie gemaakt. Met wat echte stukken fruit, theezakjes of internet ter inspiratie is het gelukt. Het resultaat mag er zijn. Een geslaagde middag mede door het schitterende weer.

lekker lunchen met z'n allen
het kleurrijke resultaat


Vrijgezellendag van Anne-Rieke
Anne-Rieke
Zaterdag 4 juni stond in het teken van de vrijgezellendag van Anne-Rieke, die komende juli in het huwelijksbootje stapt. Ook deze dag was het schitterend weer. Allereerst gingen de 7 meiden aan de slag bij de workshop lampenkappen maken. Mieke Voshol van BlossoM events had heel wat materiaal meegebracht om een oude lampenkap met recyclemateriaal om te toveren tot een exclusief exemplaar. En dat is gelukt! Wat een creatieve meiden.

Na een korte pauze gingen ze de keuken in van Tante Ageeth voor een workshop Groente Geheimen. En na een paar uurtjes kokkerellen stond er een heerlijke zelfbereide maaltijd op tafel. De amuse was een komkommersoepje vergezeld van een toastje met tapenade van tuinbonen. Het voorgerecht bestond uit een zelfgebakken wrap met geroerbakte postelein, spekjes en verse ricotta. Gevolgd door zalm met kruiden uit de oven, andijvietaart met mozzarella en een salade met radijs. En als afsluiting was rabarbermouse met zelfgemaakte vanillevla en slagroom.


Mieke geeft instructies

aan het zelfbereidde maal

de meiden met hun creaties

    

Jojanneke
Jojanneke's vrijgezellendag 
Zaterdag 11 juni werd toekomstige bruid Jojanneke door haar vriendinnen verrast met een High tea workshop bij Tante Ageeth. Gelukkig werd het geen paardrijden, wat ze Jojanneke eerst wijs wilden maken. Het weer zat deze middag wat minder mee, dus hebben we het gezellig gemaakt in de boerenkeuken.

Na wat schuiven met de recepten vanwege de appel- en notenallergie van de eregast hebben de meiden een heerlijke en uitgebreide high tea gemaakt. En daarna kwam natuurlijk het leukste: aan tafel onder het genot van een kopje thee genieten van al het zelfgemaakte lekkers.Tante Ageeth vraagt zich af of ze ’s avonds nog veel gegeten hebben tijdens het etentje met de mannen, want zo’n high tea vult best wel!

toekomstige 'bride' Jojanneke met schoonzus
aan het kokkerellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten