zondag 19 december 2010

Eigen appelsap

Tante Ageeth biedt (h)eerlijke appelsap aan van overheerlijke Elstar appels van Fruitbedrijf Vilier. De appelsap wordt vacuum verpakt in een 5 liter appeltap met een praktisch kraantje. De sap is ongeopend 2 jaar houdbaar en na opening nog 2 maanden.


De sap
Voor de Open dag op ons fruitbedrijf hebben we half september 2010 de eerste voorraadbak Elstar laten verwerken tot sap. De sap verkoopt zichzelf. Mensen die de sap proeven zijn zo enthousiast dat ze direct met een pak naar huis gaan. Bezoekers op ons fruitbedrijf en onze plukkers zijn razend enthousiast en hebben al heel wat appelsap gedronken. Ook een groepje wijnmakers is blij met de sap, zij hebben heel wat pakken gebruikt om wijn van te maken. Wij vinden alleen de sap al heerlijk, maar een wijntje is natuurlijk ook lekker.


Persen
Uit ongeveer 350 kilo Elstar appels kwamen de eerste persing maar liefst 52 pakken puur sap van 5 liter! Een maand later waren we nog niet door de hele voorraad heen, maar het liep zo goed en we hadden nog Elstars, dat we een tweede voorraadbak hebben laten persen. Deze persing leverde 50 pakken appelsap. De appelsap valt zo goed in de smaak bij onze afnemers dat we helaas door alle pakken van de tweede persing heen zijn. Half januari zullen we dan ook weer nieuwe sap laten persen.


Weten wanneer we weer nieuwe appelsap hebben?
Mail naar fruitbedrijfvilier@kpnmail.nl of bel Tante Ageeth 06-12204241.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten